CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Viorel Danacu a infiintat prima Loja Sateasca din lume

Monumentul Candela instalat de Viorel Danacu la Alba Iulia si inchinat eroului Horea si rascoala de la 1784

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

REUNIUNE MASONICĂ INTERNAȚIONALĂ

Asociaţia Masonică a Muzeelor, Librăriilor şi Arhivelor (A.M.M.L.A.), cu sediul la Bruxelles, a reunit toţii membrii în Consiliul Coordonator anual, în CORFU, în 05-08 iulie 2018.

Lucrările A.M.M.L.A. au fost găzduite de Masonic Museum ,,Phoenix of Corfu” de la  Marea Lojă Naţională a Greciei, care au organizat o serie de evenimente masonice deosebite, ocazie în care au fost dezbătute subiectele de pe Ordinea de zi – A.M.M.L.A., schimburi de informaţii masonice şi o cunoaştere aprofundată a masoneriei în lume.

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti (C.R.S.F.P.B.) a fost reprezentat de o delegaţie condusă de Col.(R) Dr. Viorel Dănacu, Preşedinte şi Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice.

Trebuie ştiut că Preşedintele A.M.M.L.A, Il:.Fr:. Francois Rognon, fost director general, timp de peste 40 de ani, la Muzeul, Arhivele şi Biblioteca (MAB), de la Grande Loge de France, în 23 iunie 2018, deci cu 12 zile înainte de reuniunea A.M.M.L.A. din Corfu, a trecut la Orientul Etern. Membrii A.M.M.L.A., au fost întristaţi, cutremuraţi de vestea tragică, un şoc pentru toţi.

Au fost transmise condoleanţe familiei, fraţiilor de la Marea Lojă a Franţei, Francois, rămânând în sufletele noastre ca o flacără care va lumina ca şi până acum, drumul masonic al nostru.

Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, Il:. Fr:. Viorel Dănacu, a oferit tuturor participanţilor A.M.M.L.A., revista CUVÂNT MASONIC, editată în limba franceză şi română, care conţine ultimul articol masonic de excepţie pentru 2018, al IL:.Fr:. Francois Rognon.

Revista CUVÂNT MASONIC, ediţia 2018, on-line, o vizualizaţi pe site-ul www.cuvantmasonic.ro , sublinkul revistă şi este dedicată CENTENARULUI MARII UNIRI de la 1918, în memoria fraţilor români unionişti, care aproape toţi au fost francmasoni.

Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, Il:. Fr:. Viorel Dănacu, a oferit rezultatul cercetărilor şi studiilor masonice întreprinse până în prezent, referitor la influenţa francmasoneriei române şi internaţionale asupra Marii Uniri de la 1918, partea a II-a, reamintind că partea a I-a a susţinut-o la Londra, la reuniunea A.M.M.L.A. din 2017, de la Marea Lojă Unită a Angliei (U.G.L.E.).

Lucrările A.M.M.L.A. din 2019, vor avea loc în Germania.

Il:. Fr:. Ciprian Emanuel Cristea, Mare Maestru şi Suveran Mare Comandor al Marii Loji Regionale „SEVER FRENȚIU” a României, Prima Obedienţă Regională consacrată pe teritoriul României, în cadrul Programului Naţional de Descentralizare a Masoneriei Române, promovat de Marele Maestru, Il:.Fr:. Viorel Dănacu, a fost îmbrăcat în ie bărbătească, în ziua prezentării referatului nostru cu titlul: INFLUENŢA FRANCMASONERIEI ROMÂNE ŞI INTERNAŢIONALE ASUPRA MARII UNIRI DE LA 1918, Partea a II-a.

Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, Il:. Fr:. Viorel Dănacu, a explicat membrilor A.M.M.L.A., că ia, este un simbol al frumosului, al iubirii de aproape, al artei tradiţionale româneşti, care are cusute motive geometrice cu o încărcătură simbolică iniţiatică din cele mai vechi timpuri. Tatăl său, ing. Tudor Dănacu, a organizat de 34 de ani Sărbătoarea Iilor la Cezieni, a doua zi după Sfintele Sărbători Pascale, unind oamenii din sate, prin HORA SATULUI, unde femei şi bărbate, fete şi tineri se prindeau în HORĂ, îmbrăcaţi în ii, pentru a-şi alege iubirea şi a-şi arăta portul, frumosul, dragostea faţă de semeni.

Membrii A.M.M.L.A., au avut prilejul să vadă fotografii, imagini, cu HORA SATULUI, care este un adevărat lanţ al unirii, lanţul fraternităţii din masonerie, lanţul unităţii oamenilor.

Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, Il:. Fr:. Viorel Dănacu, a prezentat că anul acesta toate instituţiile statului, în toate localităţile din România, aproape săptămânal, sunt organizate, manifestaţii publice, dedicate CENTENARULUI MARII UNIRI de la 1918, că toţi românii, sunt mândrii că sunt români, unitatea, fraternitatea şi bună înţelegere trebuie să fie dezideratele care să-i anime pe toţi, în apropierea Zilei Naţionale de 1 decembrie, când practice acum 100 de ani s-a înfăptuit Marea Unire a tuturor românilor.

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti şi MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, prin membrii lor de pe întreg cuprinsul ţării, construiesc continuu, o masonerie curată, regulară, morală, spirituală şi tradiţională, o masonerie românească, o masonerie pentru români şi o masonerie pe înţelesul românilor, prin care să fie promovate valorile umane, corupţia să fie diminuată cât mai mult şi oamenii să aibă liniştea zilelor următoare, pentru a ne ocupa locul legitim pe care merităm să-l avem în lume.

Facem un apel la toate Obedienţele masonice de pe teritoriu României, să nu-şi mai irosească timpul, energiile, banii, inutil, în interesul unor grupări obscure, care de cele mai multe ori nu lucrează în interul României, al cetăţenilor, al generaţiilor viitoare.

Toţi iniţiaţii în masonerie trebuie să conştientizeze aşa cum fraţii noştri de acum 100 de ani, erau foarte conştienţi, responsabili şi doritori ai Marii Uniri, după 3 secole de asuprire, sclavie, privaţi de libertate şi dreptate, că masoneria trebuie regenerată, reorganizată, redeşteptată, fraţii nu mai pot privi cu aceleaşi dioptrii ca acum 300 de ani, masoneria trebuie să-şi recâştige prestigiul pe care l-a avut acum 100 de ani.

Fraţii noştrii care au promovat principiile de LIBERTATE, EGALITATE FRATERNITATE, erau pătrunşi cu cea mai mare sinceritate de aceste principii, erau uniţi, aveau un ţel, o cârmă, o direcţie, un scop, reîntregirea neamului, eliberarea lui, Marea Unire şi realizarea României moderne.

Astăzi asistăm din păcate, la circ, ură, individualism, egoism, indiferenţă, minciună, lipsă de credinţă în Dumnezeu, vicii într-un cuvânt, virtuţile fiind din ce în ce mai rar întâlnite, sunt tot atâtea motive care trebuie să îngrijoreze şi conştientizeze, că masoneria română trebuie să fie una, curată, responsabilă, să contribuie vizibil prin fapte la reconstrucţia României, care astăzi este prădată de aproape toţi.

MASONI ROMÂNI, aveţi un drum, un jurământ de a vă ajuta şi apăra ţara chiar şi cu preţul vieţii, faceţi-o. A venit vremea să ieşim la Lumină după 45 de ani de întuneric al regimului comunist şi 27 de ani de masonerie aservită, politizată şi fără nici un ţel, care a degenerat aproape în totalitate, pentru a oferi generaţiilor viitoare, copiilor noştri, garanţia că România este ţara în care trăim de mii de ani şi vom rămâne aici mii de ani, în pace, libertate, egalitate şi fraternitate.

 

Col.(R) Dr. Viorel Dănacu 33

Mare Maestru

MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice

Preşedinte

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti

Comments Disabled!

Lasă un răspuns