CELEBRAM ROMANIA CENTENARA(1918-2018)

Viorel Danacu a infiintat prima Loja Sateasca din lume

Monumentul Candela instalat de Viorel Danacu la Alba Iulia si inchinat eroului Horea si rascoala de la 1784

Revista Cuvant Masonic-editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

 

Convent Marele Orient al Romaniei

Sambata 20 octombrie 2012 , la Bucuresti , Hotel Caro , s-au reunit toate lojile Marelui Orient al Romaniei de pe intreg cuprinsul tarii , in cel de-al VIII lea Convent , ocazie cand au ales , investit si instalat noul Mare Maestru , Il.Fr. Gabriel Stanciu , precum si o noua echipa a Consiliului de Ordin al Marelui Orient al Romaniei .
 La Ceremonia de inchidere a Conventului a fost invitat ca de fiecare data , Il. Fr. Viorel Danacu ,Suveran Mare Comandor , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , insotit de Marele Trezorier al Obedientei , IL . Fr. Andrei Iordanescu , impreuna cu Marii Maestri de la : Marele Ordin Feminin Roman , Marea Loja Nationala Romana 1880 , Fostul Suveran Mare Comandor Horia Nestorescu Balcesti , Marele Orient De Cedres , Marele Orient al Ungariei , Marele Orient al Austriei , Marel Orient al Frantei , si alte Obediente prietene .
Au avut loc mesaje de felicitare pentru noul Mare Maestru al Marelui Orient al Romaniei ,  Il Fr. Gabriel Stanciu si a noii echipe a Consiliului de Ordin , de sustinere , cooperare si activitati comune , in slujba umanitatii si a Romaniei , au avut loc schmburi de simboluri interobedientiale , apoi a urmat o Agapa Fraterna , pentru a tuasta si cinsti evenimentele masonice ale zilei .
Il. Fr. Viorel Danacu ,Suveran Mare Comandor , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a transmis in mesajul sau , invitatia tuturor francmasonilor romani , la toleranta , unitate , respect fata de inaintasi , cunoasterea istoriei prin studiul si cercetarea istoriei masoneriei romane , afirmand ca are recuperate arhive masonice din toata lumea inclusiv din Romania , aducand multumiri , regimului totalitarist care nu le-a distrus , ci dincontra le-a pastrat in conditii grele si in stare perfecta , ca trebuie promovata o masonerie romaneasca , o masonerie pentru romani si o masonerie pe intelesul romanilor , fiind necesara constructia unei masonerii spirituale , a unei elite spirituale , a unei Romanii spirituale si chiar a unei Europe Spirituale .
A Asigurat toate Obedientele prezente din tara si de peste hotare de cooperare si actiuni masonice comune in folosul Romaniaie si al Europei , mentionand ca prezenta Ungariei , Austriei si Germaniei prin Masoneriile lor la aceasi masa , este extrem de necesara si utila , pentru viitorul Ordinului nostru si al tarilor noastre .
Mihnea-Octavian Manolache
Mare Secretar

Faci un comentariu sau dai un răspuns?