Viorel Danacu a infiintat prima Loja Sateasca din lume

Monumentul Candela instalat de Viorel Danacu la Alba Iulia si inchinat eroului Horea si rascoala de la 1784

 

REVISTA CUVÂNT MASONIC, EDIȚIA ANIVERSARĂ 2015, ROMÂNĂ ȘI FRANCEZĂ,

Stimați cititori,
Avem plăcerea deosebită să vă oferim conținutul integral al revistei ,,CUVÂNT MASONIC”, On-line, ISSN 2457-4783/ISSN-L 1224-8142 și cea în franceză ,,PAROLE MACONNIQUE, On-Line, ISSN 2457-4805/ISSN-L-2457-4791, ediții aniversare din 2015, editate și în varianta tiparită de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București .
Revista ,,Cuvânt Masonic/Parole Maconnique“, a fost aniversată la București, în 17 octombrie 2015, la Romexpo, Sala Brâncuși, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la publicare.
Revista ,,CUVÂNT MASONIC”, a fost editată din 2005 până în prezent, în cadrul CENTRULUI REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCUREȘTI, fondat și condus de Viorel DĂNACU, succedând trei publicații care au apărut în intervalul 2002-2005 și anume: ,,FRAȚIE ȘI DREPTATE”, ,,TRĂIRI MASONICE” și ,,LA CURTE”, editate de Viorel DĂNACU, din calitatea de Mare Maestru și Director de Revistă al acestora.
Revista ,,CUVÂNT MASONIC”, este editată în limba română si franceză ,,PAROLE MACONNIQUE”, cuprinzând informații despre activitățile masonice, ale Muzeului Masonic, Bibliotecii Masonice, Programului Masonic Național Sătesc, Tratate de Amiciție și Recunoaștere Internaționale, noutăți și știri din lumea masonică românească și internațională.
In cei 11 ani de zile, s-au publicat interviuri ale celor mai avizați francmasoni, Mari Maeștri, din țară și de peste hotare, articole ale unor personalități publice neinițiate, planșe de arhitectură (referate) ale inițiaților, din istoria Marilor Loji prietene de pe toate continentele, o iconografie originală despre MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCUREȘTI.
Dintre personalitățile masonice despre care s-a publicat în revista ,,CUVÂNT MASONIC”, enumerăm cu admirație urmatoarele nume: Alexandru Ioan Cuza, Kogălniceanu, Carol Davilla, Tudor Vladimirescu, Mihail Sadoveanu, Dimitrie Cantemir, Frații Golești, C.A.Rosetti, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Vaida Voievod, Pangrati, Bălcescu, etc., dar și numele unor mari inițiați străini cum ar fi: René Guénon, Wolfgang Amadeus Mozart, Voltaire, George Washington, Dumensil de Gramont, Aleksandr Pușkin, etc.
Revista ,,Cuvânt Masonic/Parole Maconnique“, este difuzată tuturor instituțiilor statului, ambasade, biblioteci, librării, muzee, școli, universități, biserica, presa și tuturor celor interesați care se pot adresa pentru achiziționarea acesteia, la urmatoarea adresă de email: c.r.s.f.p.b@gmail.com , vizitând site-ul : www.cuvantmasonic.ro .
Revista ,,Cuvânt Masonic/Parole Maconnique“, a fost difuzată ca în fiecare an, tuturor membrilor Asociației Muzeelor, Librăriilor, Arhivelor Masonice, cu sediul la Bruxelles (A.M.M.L.A. ), cu ocazia Reuniunii Masonice de la Bayreuth – Germania, din 2-5 iulie 2015.
Revista ,,Cuvânt Masonic/Parole Maconnique“, cuprinde informații privind activități masonice, simboluri, muzeul masonic, biblioteca masonică, Programul Masonic Național Sătesc, Tratate de Amiciție și Recunoaștere Internaționale , evenimente masonice, noutăți și știri din lumea masonică românească și internațională, articole a celor mai avizate personalități din lumea masonică din țară și din străinătate, toți aflați în exercițiu în prezent ca și custozi, directori ai muzeelor, bibliotecilor, librăriilor, arhivelor masonice ale marilor cancelarii masonice din lume.
Revista ,,Cuvânt Masonic/Parole Maconnique“, dorește să ridice vălul necunoașterii și confuziei care planează asupra masoneriei, oferind semenilor noștri un plus de lumină și cunoaștere.
Reamintim că, Marele Maestru Viorel DĂNACU, împreună cu primul Mare Maestru ad Vitam al masoneriei române după 1989, Il:.Fr:. Nicu FILIP, au demascat pentru prima dată corupția din sânul masoneriei române, în anul 2002, în cadrul Conventului Extraordinar de la Brașov.
Marele Maestru Viorel DĂNACU, depune toate eforturile pentru regenerarea masoneriei române, prin promovarea unei masonerii românești, a unei masonerii pentru români și a unei masonerii pe înțelesul românilor, o masonerie tradițională, ritualică, spirituală, morală, care să contribuie la construcția unei lumi mai bune și mai pașnice.
Vă prezentăm în continuare, Cuvantul Președintelui Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București și Mare Maestru al Marii Loji Naționale a României-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, domnul col.(r)dr.Viorel Dănacu :
,,Dragi prieteni,
Pe parcursul celor 11 ani de la prima publicație a revistei ,,CUVÂNT MASONIC”, în calitatea de Președinte al CENTRULUI REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCUREȘTI și Mare Maestru al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, am avut numeroase întruniri cu personalități din țară și de peste hotare, cărora le-a oferit revista,,CUVÂNT MASONIC” în limba română și ,,PAROLE MACONNIQUE”, în limba franceză, de exemplu: la reuniunile anuale ale Asociației Muzeelor, Librăriilor, Bibliotecilor și Arhivelor Masonice cu sediul la Bruxelles(AMMLA), ai căror membrii suntem din 2007, la toate Conventele, Simpozioanele, Conferintele masonice de peste hotare, la multitudinea de manifestații masonice organizate în tară, Seri Culturale Europene organizate de noi, Conferințe și Expoziții masonice publice pe care le-am susținut în multe orașe și sate din România, etc..
CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCUREȘTI, cu aceea ocazie aniversară,a lansat pentru prima dată în România, după mai mult de 100 de ani, un CD cu muzică masonică, compusă și instrumentată de renumitul artist român Marius G. DRAGOMIR, despre care vă pot spune că este un izvor nesecat și puțin cunoscut, al culturii masonice a neamului românesc, care poate fi oferit împreuna cu CD-uri din colecția revistei CUVÂNT MASONIC, precum și noul număr aniversar al revistei, tuturor celor interesați care se vor adresa la email: viorel.danacu@yahoo.com, începând de acum și până la 31 decembrie 2016.
Mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea revistei,,CUVÂNT MASONIC”, care au publicat articole, au îngrijit-o științific, au susținut-o financiar, fraților și surorilor, indiferent de Obediența masonică din care fac parte și nu în ultimul rând cititorilor noștri din țară și din străinătate, care ne-au transmis de fiecare data încurajări, felicitări, sugestii, articole, etc.
Masoneria româna, ca dealtfel masoneria din toate țările cu tradiție, are un astfel de instrument masonic educațional și informativ, prin care sunt difuzate mesaje masonice istorice și de actualitate, necesare cunoașterii atât de catre francmasoni, dar în special de neinițiați, pentru a fi eliminată confuzia, reaua credință, ignoranța, persecuția și condamnarea masoneriei.
CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCUREȘTI, va continua în ciuda tuturor greutăților, prin eforturile fraților din MAREA LOJA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și a membrilor CENTRULUI REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCUREȘTI, a colaboratorilor interni și externi ai Colectivului Redacțional al revistei, să ofere infinite numere publicate ale revistei,,CUVÂNT MASONIC”.’’
Marele Secretariat
București 23.08.2016

Pentru a accesa revista dați clik aici:

 

 

Lasă un răspuns