Viorel Danacu a infiintat prima Loja Sateasca din lume

Monumentul Candela instalat de Viorel Danacu la Alba Iulia si inchinat eroului Horea si rascoala de la 1784

 

Category Archives: Comunicate-Media

DSC00274

“FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST” , autor Viorel DANACU , Iulie 2014

DSC00274

 

DSC00273

 

Stimati cititori ,

Avem deosebita placere sa va aducem la cunostiinta aparitia cartii intitulata : ”FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST„ scrisa de domnul Viorel DANACU, Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

Cartea cuprinde informatii din istoria francmasoneriei romane de la 1724 pana in 1989 .

Este o editie in limbile romana si franceza , are 700 de pagini , cu fotografii color , documente originale din colectia personala a autorului .

Recomandam aceasta carte , care va fi editata in mai multe volume , sa faca parte din prestigioasa dumneavoastra Biblioteca de familie .

Comandati la adresa : viorel.danacu@yahoo.com ,

Va multumim ,

Secretariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

DSC00376

Reuniunea Asociatiei ”Librariilor , Muzeelor , Bibliotecilor , Arhivelor Masonice” ( A.M.M.L.A.) , Polonia

In perioada 3-6 iulie 2014 , au avut loc lucrarile A.M.M.L.A. in Polonia , gazda fiind Biblioteca Universitara din Poznan .
Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti , membru A.M.M.L.A. din 2007 , a fost reprezentat la reuniune de domnii : Viorel Danacu – Presedinte si Constantin Stoenescu – Secretar .
Au fost prezentate documentare masonice de exceptie de catre membrii A.M.M.L.A. , au fost vizitate obiective masonice deosebite , rar intalnite .
Secretarul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti , a prezentat cartea intitulata : ”FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST”, scrisa in romana si franceza de domnul Viorel Danacu si a donat Bibliotecii Universitare din Poznan , mai multe carti romanesti .
Consideram aceasta reuniune un succes si foarte utila pentru toti membrii A.M.M.L.A.
Secretariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti

 

DSC00416DSC00376DSC00363

CUNUNA_DE_GRAU_1-150x150

SOLSTITIUL DE VARA 2014

Dragii mei Frati si dragele mele Surori,
Cu ocazia Sarbatorii Solstitiului de Vara, a Sfantului Ioan, marturisitor al Luminii, toti fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , toti membrii si surorile din Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , va transmit un gand bun, lumina sa ne indrepte pe drumul cel bun si curat, pentru ca sufletele noastre sa primeasca Harul Divin pe care ni-l da Marele Creator al Univesului, Marele Arhitect al Universului, adica Dumnezeu , dupa pogorarea Duhului Sfant.
“… Duhul Adevarului pe care lumea nu poate sa-l primeasca, pentru ca nu-L vede, nici nu-l cunoaste, voi il cunoasteti, ca ramne la voi, si in voi va fi.” (Ioan, cap 14, V. 17)
Acum, sarbatorim Spicul de aur, Holda de grau, Intru Gloria Sa, deoarece grauntele aruncate in brazda neagra a Pamantului, au incoltit si a s-au infratit , asemenea generatiilor de frati care mor, se nasc si tot asa, intr-un infinit, asemenea Coloanei Infinitului, a marelui Sculptor Constantin BRANCUSI, una din coloanele indestructibile pe care se sprijina intreaga umanitate, Universul in diversitatea lui.
“….daca grauntele de grau , cand cade in pamant, nu va muri, ramane singur, iar daca va muri, aduce multa roada.” ( Ioan, Cap. 12, V. 24)
Sa-L Laudam, sa-L Veneram, sa primim Lumina, acum la acest ceas, cand straluceste cel mai puternic.
“…Cat aveti Lumina, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai luminii. Acestea le-a vorbit Iisus si plecand S-a ascuns de ei.” (Ioana Cap. 12, V. 36).
Prin incercarea Botezului, cu foc, intru cel ce primeste si cel ce da, se asterne Harul si multumirea reciproca.
“ Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul.
Intru acesta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii”. ( Ioan, Cap. 12, V. 34,35). Cu tripla arcolada fraterna si sinceritate,  LA MULTI ANI !
.
Viorel DANACU 33  Mare Maestru
MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice
Presedinte Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti
Marc Henry

FRANCMASONERIA SI SECTELE

Interviu al Grand Maître de la Grande Loge de France Mark Henry

Jurnalist:  Care ar fi opinia Francmasoneriei referitor la “secte”, și ceea ce va preocupa legat de această problemă?

Mark Henry: • Masoneria este diversă, este dificil de a vorbi în numele tuturor. Cu toate acestea, Ordinul nostru este atașat la libertate, egalitate, fraternitate și libertățile democratice. Nu poate ordinul si membri să judece credințele și practicile altora, atunci când acestea respectă aceste valori umaniste. Atunci când nu mai este cazul, atunci când membrii unor anumite grupuri sunt înstrăinați de ei înșiși și pierde libertatea lor, capacitatea lor de a gândi, atunci se pune problema “sectelor”.

concert_masonic

CONCERT MASONIC

31 mai 2014

Prea Respectabilul Fr :.Viorel Danacu , M:.M:.al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI– Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , impreuna cu sotia si cei doi copii , au participat in 31 mai 2014 , la cel de al cincilea spectacol din ciclul ”Coloana Armonie”din seria „Concertelor masonice”, organizat de Marele Ordin Feminin Român .

Au fost audiate piese compuse de Johannes Brahms , comentate şi interpretate de Leontin Boanţă şi invitaţi săi , toti profesori de muzica din Bucuresti , mari personalitati ale muzicii simfonice , din Romania .

LANSARE2

LANSARE DE CARTE MASONICA

LANSARE DE CARTE 29 MAI 2014
FRANCMASONERIA PRO SI CONTRA
De Ilustrul scriitor   RADU THEODORU

Excelenta Sa domnul General Chelaru Mircea , un Mare Initiat in Arta si Cultura Romaneasca , un Barbat de Elita al Armatei Romane , a realizat un periplu impreuna cu Scriitorul RADU Theodoru , General de Aviatie , Cercetator , Istoric si un Adevarat Patriot Roman , la Targu Mures , Sibiu , Timisoara , ocazie cand au fost invitati , la lansarea mai multor lucrari de prestigiu ale autorului RADU Theodoru si anume : FRANCMASONERIA PRO SI CONTRA( LITERATURA POLITICA , DOCUMENT 2013) , CALEA ROBILOR , BASARABIA IN FLACARI , ROMAN DE DRAGOSTE , editate la Editura PACO , din Bucuresti .